Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@13:45:36 GMT

سرمای تلخ در خوش آب و هوای ترین روستای یزد

تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۷۶۹۱۴

سرمای تلخ در خوش آب و هوای ترین روستای یزد

مردم روستای ده بالا هنوز از نعمت گاز طبیعی برخوردار نبوده و از مشکلات بسیاری رنج می‌برند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح تفت، «ده بالا»، نام منطقه ای در دل کویر است که کمتر یزدی وجود دارد که نه تنها نام آن را نشنیده باشد بلکه به این منطقه نیامده باشد.

روستای ده بالا، از روستاهای ییلاقی و خوش آب و هوای شهرستان تفت به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چشم‌انداز کوهستانی روستا، ییلاقات خرم و گسترده، باغات انبوه و مصفای گردو، بادام، سیب و دیگر میوه‌ها، همراه با چشم‌اندازهای دشت‌های وسیع و سرسبز و انواع گلستان‌های زیبای گل سرخ (محمدی) جذابیت‌های ویژه‌ای به آن بخشیده‌اند. ترکیب زیبای رنگ‌های دلربا و عطرهای فرح بخش، جذابیت‌های طبیعی روستای ده بالا را دو چندان کرده است.

ده بالا که معروف ترین و خوش آب و هوا ترین ییلاق در شهرستان تفت استان یزد است، با باغ ها و مزارع خرم و پر طراوت و درختان میوه و چشمه سارهای متعدد خود، نخستین ییلاق خوش آب و هوا در مسیر تفت به میانکوه به شمار می رود و در کتب تاریخی هم از آن به نام هدش، یاد شده است

اما آب و هوای خنک و دل انگیز در گرمای فصل تابستان کویر روی دیگری دارد که آن سرمای طاقت فرسا در زمستان است؛ در این منطقه به علت بالا بودن میزان ریزش نزولات جوی مخصوصا به شکل برف در فصل زمستان هوا بسیار سرد و زندگی برای اهالی این منطقه سخت کرده است.

فصل زمستان و به دنبال آن بارش برف و باران، بهترین تحفه آسمانی خداوند برای بندگان که سبب خوشحالی آن‌ها می‌شود، طعم تلخ و سوزناکی برای مردم ده بالا دارد، طعم تلخ زمستان‌های بی گاز و بخاری.

مردم روستای ده بالا شهرستان تفت زمستان‌های سختی را می‌گذرانند به‌طوری‌که سردی هوای این منطقه به حدی است که در برخی از روزهای زمستان دمای هوا به 25 درجه زیر صفر نیز می‌رسد ولی مردم این روستا از نعمت گاز محروم‌اند.

با وجود اینکه گاز یکی از نیازهای اساسی و زیربنایی در هر شهر و روستا محسوب می‌شود اما مردم روستای ده بالا هنوز از نعمت گاز طبیعی برخوردار نبوده و از مشکلات بسیاری رنج می‌برند؛نبود شبکه گازرسانی در این منطقه کوهستانی، زمستان های این روستا را غیرقابل تحمل و طاقت فرسا کرده است و مردم مجبور هستند با استفاده از نفت و بخاری های نفتی و کپسول گاز، سرمای زمستان را پشت سر بگذارند.

 

«حسن آخوندیان» یکی از اهالی ده بالا در این رابطه می گوید: این روستا منطقه ای ییلاقی است که اکثر مردم استان یزد در فصل بهار و تابستان از آب و هوای خوش  آن استفاده می کنند؛ اما زندگی در فصل زمستان که فقط اهالی این روستا در منطقه هستند، سخت و مشقت بار است.

وی ادامه می دهد: همه مردم استان یزد از این روستا استفاده می کنند و مسئولان باید توجه ویژه ای به این منطقه داشته باشند، امروز اکثر مناطق روستایی تفت از نعمت گاز برخوردار است؛ امیدواریم به این روستا هم توجهی شود.

آخوندیان، جاده این روستا را از دیگر مشکلات جدی منطقه بیان می کند و می گوید: مسیر دسترسی به این روستا به خاطر دو طرفه بودن و ترافیک بالا بخصوص در ایام تعطیلات و تابستان مشکلات زیادی را ایجاد می کند و رانندگی در این جاده واقعا خطرناک است.

 

آغاز گازرسانی به روستای ده بالا در دهه فجر

بخشدار مرکزی تفت در رابطه با گازرسانی به این روستا می گوید: عملیات انتقال خط تغذیه گاز از مسیر مهریز به روستاهای ده بالا و طزرجان و احداث ایستگاه های تقلیل فشار در چند روز آینده به برکت ایام الله دهه فجر انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه تشریفات قانونی مناقصه و انتخاب پیمان کار برای اجرای خط تغذیه با اعتباری بالغ بر 16 میلیارد تومان انجام شده است، می افزاید: اجرای شبکه های داخلی پلی اتیلن روستاهای دهستان شیرکوه (ده بالا و طزرجان) ابتدای سال 97 آغاز می شود.

 

دو بانده سازی جاده ده بالا نیازمند 10 میلیارد تومان اعتبار

رئبس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای تفت در رابطه با دو بانده سازی جاده کوهستانی ده بالا-طزرجان می گوید: این جاده، جاده فرعی محسوب می شود که بنابرشرایطی خاص ییلاقی بودن و گردشگرپذیر بودن قرار است به دو مسیر جداگانه رفت و برگشت تبدیل شود.

«غلامرضا فلاح» با بیان اینکه در سالجاری دو بانده سازی کل این مسیر از محل اعتبارات ملی در دستور در کار قرار دارد، ادامه می دهد: کل طول این مسیر 16 کیلومتر است که هنوز اعتبار کافی برای انجام دو بانده سازی آن تخصیص نیافته است.

رییس اداره راهداری تاکید می کند: عملیات اجرایی تنها در مجموعاً 6 کیلومتر ورودی این جاده از خروجی شهر تفت تا ورودی بام تفت به صورت دو مسیر 3 کیلومتری انجام شده که 3 کیلومتر آن آسفالت ریزی شده و 3 کیلومتر آن خاک برداری و انفجار صورت گرفته است و به علت پرداخت نشدن مطالبات پیمانکار در این همین مرحله باقی مانده است.

فلاح، میزان اعتبار مورد نیاز برای دو بانده سازی کل طول 16 کیلومتر را حدود 10 میلیارد تومان پیش بینی و خاطرنشان می کند: پیمانکار توانایی و ظرفیت انجام پروژه را درکمترین زمان دارد اما مشکل اصلی روند کند اجرایی پروژه کمبود اعتبار است.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۷۶۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، اسدالله عباسی ضمن حضور در بین مردم آسیب دیده از این آتش سوزی و شنیدن مسائل آنها در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: آتش سوزی رخ داده در روستای امامزاده ابراهیم شهرستان شفت به بیش از ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی این روستا که عموماً سازه‌های چوبی بودند آسیب زد.

وی با بیان اینکه تعدادی از این واحدها بیمه هستند، افزود: بخش زیادی از آنها فاقد پوشش بیمه‌ای می‌باشند که با توجه به وضعیت روستا و خسارت وارده به منطقه از ابتدای وقت امروز فرماندار شهرستان شفت، مدیرکل مدیریت بحران استان و مدیران حوزه زیرساختی گیلان در بین مردم و محل حادثه حضور یافته و وضعیت را برای رفع مشکلات خسارت دیدگان از این حریق بررسی کردند.

وی با تاکید بر اینکه هلال احمر موضوع اسکان اضطراری، تأمین اقلام ضروری و غذای گرم برای این خانوارها را آغاز کرده است، افزود: به زودی کار آوار برداری شروع می‌شود.

عباسی تصریح کرد: گزارشی هم از این حادثه و وضعیت خسارت دیدگان به وزارت کشور و رئیس محترم جمهور ارائه می‌کنیم و کمک‌هایی به صورت بلاعوض و در قالب تسهیلات برای ساخت منازل مسکونی و واحدهای تجاری مردم تأمین خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: با توجه به آتش سوزی‌های مکرری که در این منطقه طی سال‌های از ۱۳۷۵، ۱۳۹۲، ۱۳۹۶ و نیز نیمه شب گذشته رخ داده باید این منطقه و خانه‌های آن ایمن سازی شود.

نماینده عالی دولت در گیلان تصریح کرد: باید سازه‌ها بتنی یا فلزی و بر اساس اصول و قواعد نظام مهندسی احداث شود و بدین منظور اعتباراتی هم داده شود تا این امر محقق شود و شاهد اتفاقاتی از این دست نباشیم.

استاندار گیلان ادامه داد: این منطقه کوهستانی و شاهد وزش بادهای شدید است که برای جلوگیری از اتفاقات مشابه باید در زمینه شیوه‌های ساخت و ساز تجدید نظر شود و حتماً این امر انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های آب و برق هم اینک مشغول رفع مشکلات هستند، گفت: پروژه گازرسانی به روستا هم مراحل پایانی خود را طی می‌کند و به زودی مردم آن از گاز طبیعی برخوردار می‌شود و همچنین راه دسترسی روستا هم بعد از بازسازی اصلاح می‌شود.

کد خبر 6095358

دیگر خبرها

  • حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد
  • پاسخگویی به مطالبات مردم، در دستور کار مدیران خراسان جنوبی
  • رفع مشکلات مردم، تکلیف مدیران در دولت سیزدهم است
  • سی و ششمین یادواره شهدای روستای ارکان برگزار شد+فیلم
  • روستای "سویرو" بانه شهری برای لک‌لک‌ها
  • مشکل تامین برق روستای سیل زده«تختان» دهلران حل شد
  • امدادرسانی به بیش از ۵۰۰ خودرو در سیلاب نیشابور
  • انحراف خودرو و حادثه تصادف حاصل جاده خاکی برخی از روستا‌های انابد + تصاویر
  • بازگشایی جاده ارتباطی روستای گو بخش مرکزی نیکشهر
  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود